Puls på Kampsportens hus

Puls är samlingsnamnet för de träningsformer Kristinehamns Kyokushin Karate erbjuder utöver just karaten, alltså Kick'n Box, Rundgång och Kettlebell. Att vi samlar dessa under ett namn betyder för er tränande att man kan betala träningsavgift halvårsvis och man blir då en "pulsare". Detta är givetvis inget krav då man fortfarande kan köra med engångsavgift eller 10-kort.

Som Pulsare tränar man alltså alla Kick'n box, Rundgång och Kettlebellpass. Man kan även köpa tillgång till vårt gym/säckhall och man får då tillgång till lokalen dygnet runt. Vill fler i samma familj träna i gym/säckhall kan man lägga till dem för en ringa summa.

Kick'n Box

Kick & Box är ett modernt, intensivt, explosivt och framför allt roligt träningssätt. Vi jobbar i par (ibland fler). Under passen blir det hög intensitet, men du arbetar alltid efter din egna kapacitet och förmåga.

Konceptet bygger på en helkropps-workout som till stor del innefattar slag och sparkträning oftast mot stora/små mittsar, styrka och konditionsträning. Denna träning är alltså inte att förväxla med "Kickboxning".

I Kick & Box förekommer det ingen sparring eller kamp, inte heller några grepp eller tävlingar. Kick & Box kräver inga förkunskaper vilket gör att du kan hoppa in när som helst på ett pass.

Kick & Box passar både tjejer och killar i alla åldrar! men vi har en åldersgräns på 15 år.

an image

HIIT - Högintensiv intervallträning

HIIT är en stationsbaserad träningsform som garanterat kommer få upp din puls.
Med stationsbaserat menas att man roterar runt flera stationer där man tränar olika delar av kroppen. HIIT innefattar även Aguabag som är en träningform där man använder en mjuk behållare innehållande vatten och luft. Genom att göra rörelser med denna bildas en förskjutning när vattnet rinner från ena änden till den andra som utövaren måste parera. Träningsformen är bra för både uthållighet, muskelkoordination och styrka.

an image

Kettlebell

Kettlebellträning är en funktionell träningsform utifrån vardagens utmaningar och med fokus på helkroppsrörelser där du förbättrar och utmanar styrka, kondition, balans, stabilitet och koordination. Träningen ger med andra ord styrka, ökad rörlighet och stabilitet i de musklgrupper som vi använder dagligen, vare sig det handlar om att lyfta matkassar, bära barnen eller träna inför Vasaloppet. Därför är kettlebellträning något som alla kan utföra och dra nytta av.

an image

Yinyoga

Yinyoga är en lugn yogaform som alla kan utföra. Vi håller positionerna mellan 2,5 och 10 minuter för att nå in till bindväven (fascian) som omsluter och går igenom alla kroppens muskler. Yinyoga är mentalt avkopplande och passar den som tränar mycket eller har ett aktivt liv på annat sätt. Den är ett perfekt komplement till annan träning. Yinyoga har många fysiska fördelar för kroppen. Den ger ökad rörlighet, ökad träningsprestation, den hjälper kroppens läkande processer, den frigör spänningar, sänker blodtryck och minskar stress genom att stilla sinnet och ge ett ökat lugn.

an image

Övrig info

Vill du komma och prova på är det gratis det första passet och 50:- per pass efter det. Som ett lite mer ekonomiskt alternativ erbjuder vi även 10-kort för 350kr. Detta innebär alltså att man kan träna 10 gånger med kortet som inte heller är personligt eller tidsbegränsat. Betalar gör man till instruktören.

Vad gäller terminsavgifter kostar det 1000 kr/termin för Pulsträningsavgift.
Pulsträningsavgift och gym/säckhall kostar 1200 kr/termin.
För att börja träna krävs ingen förkunskap. Det är bara att dyka upp på någon av nedanstående tider. Notera dock att några av tiderna kräver platsbokning för detta, följ länk nedan.

Träningstider

www.facebook.com/Kampsporten/

an image

Kontakt

Karlstadvägen 47 Kristinehamn

info@kampsporten.se


Bankgiro: 804-7433


hus

Klicka här för karta


Björn Eklund (Puls): 070-2234498


Christer Brolin (Karate vuxna nybörjare): 076-0446919


Krister Engström (Karate barn): 073-8120706


För övriga frågor om verksamheten: info@kampsporten.se

Facebook